Zo krijg je de gratis Horizon Forbidden West PS5-upgrade

News
vrijdag, 11 februari 2022 om 12:30
horizon forbidden west 2f1632911376
Sinds er door een aantal publicaties commentaar is gegeven op de onduidelijke store page van Horizon Forbidden West in de PlayStation Store, is deze aangepast door Sony. Zo staat nu de gratis PS5-upgrade vermeld.
Sony heeft de winkelpagina voor Horizon Forbidden West in de PlayStation Store aangepast na controverse rondom een gratis upgrade naar de PS4-versie. Veel gebruikers klaagden namelijk over het feit dat de PlayStation Store-pagina van de game niet aangaf dat de PS4-versie een digitale update naar de PlayStation 5 biedt.
Eurogamer merkte op dat de pagina sinds deze week is veranderd, de gratis upgrade wordt nu namelijk aangegeven bij de PS4-versie van de game. De originele PlayStation 5-versie van 79,99 euro, is daarentegen niet aangepast. Daar staat bij dat de game gespeeld kan worden op de PS4 én PS5, dus de verwarring is nog niet helemaal opgelost.
Eerder had Sony aangekondigd dat toekomstige cross-gen titels, zoals God of War Ragnarok en Gran Turismo 7, geen gratis upgrade zouden krijgen, maar 10 euro zouden kosten. Dat zou ook het geval zijn voor Horizon Forbidden West, maar die beslissing werd later weer teruggetrokken.

PS5-versie Horizon Forbidden West kost behoorlijk wat opslagruimte

Als je Horizon Forbidden West voor de PS5 haalt, dan moet je wel wat ruimte vrijhouden. Zo zou de game in Europa ruim 96GB groot zijn en dat is dan nog zonder updates. De game is in de Verenigde Staten een stuk kleiner, namelijk 85GB. Dit is omdat die versie over het algemeen minder talen ondersteunt.
In Horizon Forbidden West gaat spelers weer op stap met Aloy, een jager in een wereld die wordt bevolkt door machines. Aloy wordt op zoektocht gestuurd naar het westen, om daar op zoek te gaan naar de bron van een mysterieuze ziekte, wat alles aantast.