GTA 5 krijgt onverwachte feature in update

News
maandag, 05 juni 2023 om 11:30
gta 5 headerf1648131237
GTA 5 wordt dit jaar tien. Hoewel GTA Online nog altijd content updates krijgt, konden we er redelijk vanuit gaan dat er geen andere updates meer zouden komen. Maar nu krijgen GTA Online en GTA 5 onverwacht een nieuwe feature.
Rockstar trekt realisme soms ver door, misschien zelfs onnodig ver. Dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe sprinten werkt in GTA 5. Je moet de knop herhaaldelijk indrukken zolang je wil blijven rennen, iets waar je duim moe van wordt alsof hij een sprintje trekt.
Maar die methode is niet bijzonder goed voor de toegankelijkheid van de game. Niet iedereen is even goed in staat tot button mashing, bijvoorbeeld door een gewrichtsprobleem. Gelukkig onthult een nieuwe post op Rockstar Newswire dat het vanaf 13 juni anders kan.
In de instellingen kun je dan een nieuwe optie vinden om de knop ingedrukt te houden om te sprinten. Dat maakt de game direct toegankelijker voor veel spelers. Veel games hebben ook de optie om de knop in te drukken om te beginnen aan een sprint en hem nog eens in te drukken om weer normaal te lopen, voor mensen die een knop niet lang ingedrukt kunnen houden. Die optie is er nog niet in GTA, maar er wordt een stap in de goede richting gezet.

Meer toegankelijkheidsopties in GTA 6?

Het is niet bekend waarom Rockstar deze nieuwe feature na bijna een decennium ineens toevoegt. Sinds de release van GTA 5 en GTA Online zijn veel ontwikkelaars zich beter bewust geworden van de toegankelijkheid van games voor mensen met fysieke beperkingen. Het zou kunnen dat er aan toegankelijkheid wordt gewerkt voor GTA 6 en dat sommige features ook met terugwerkende kracht in GTA 5 en GTA Online mogelijk zijn.