Botic van de Zandschulp wint duel met toptennisser Ruud

News
maandag, 27 maart 2023 om 11:00
tennis 2891306f1656410103
Botic van de Zandschulp heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn carrière. De Nederlander wist namelijk Casper Ruud, die in top vijf staat op de wereldranglijst, te verslaan op het Masterstoernooi in Miami.
Het Nederlandse tennis staat de laatste jaren eindelijk weer in de lift. Er zijn namelijk meerdere tennissers opgestaan, waaronder Tallon Griekspoor, Tim van Rijthoven en Botic van de Zandschulp.
Laatstgenoemde komt deze week uit op het Masterstoernooi in Miami, waar hij is doorgebroken naar de vierde ronde. De Nederland wist namelijk het duel met de topper Casper Ruud te winnen. In drie sets was Van de Zandschulp de Noor de baas met 3-6, 6-4, 6-4.
De tennisser uit Wageningen wist uit te blinken op de juiste momenten. Over de hele wedstrijd wist Ruud namelijk meer punten te winnen - 112 tegen 104 van Van de Zandschulp - maar de Nederlander wist beter met de druk om te gaan op cruciale momenten.

Tegenstander van formaat

Ruud was geen makkelijke tegenstander. De Noor is vorig jaar doorgebroken in de top vijf op de wereldranglijst met een indrukwekkende reeks aan resultaten. Hij wist de finale te bereiken op Roland Garros, de US Open, het Masterstoernooi in Miami en de ATP-finals.
Met de overwinning op Ruud moet Van de Zandschulp het morgen opnemen tegen de Fin Emil Ruusuvuori in de achtste finales. Als de Nederlander als overwinnaar uit de bus komt, dan treft hij in de kwartfinale de winnaar van de wedstrijd tussen Jannik Sinner en Andrey Rublev.

Populair Nieuws