Microsoft snapt niks van zorgen over Activision Blizzard overname

News
donderdag, 09 februari 2023 om 13:00
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
De Competitions and Market Authority van het Verenigd Koninkrijk heeft officieel zorgen uitgesproken over de overname van Activision Blizzard. Microsoft snapt daar alleen niks van dat advies.
Gisteren heeft de CMA eindelijk een advies op tafel gelegd, nadat de uitspraak eerder was uitgesteld door de overheidsinstantie. In het rapport laat de CMA weten dat er zorgen zijn over de overname, met name als het aankomt op Call of Duty.
De waakhond gaat zelfs zo ver dat het aanraadt dat Activision Blizzard eerst alle onderdelen die zich bezighouden met Call of Duty verkoopt, voordat de deal doorgaat. Microsoft laat in een reactie weten niks te snappen van het besluit van de CMA.

"Onze toewijding om Sony, Nintendo, Steam en anderen op lange termijn 100 procent gelijke toegang tot Call of Duty te verlenen, houdt de voordelen van de deal voor gamers en ontwikkelaars in stand en versterkt de concurrentie op de markt. 75 procent van de respondenten van de openbare raadpleging van de CMA is het ermee eens dat deze deal goed is voor de concurrentie in de Britse gamingsector.”

Activision Blizzard houdt nog hoop

Microsoft blijft erbij dat het Call of Duty voor de komende tien jaar ‘helemaal gelijk’ wil houden voor alle platformen - zelfs inclusief de consoles van Nintendo. Ondertussen blijft Activision Blizzard hoopvol dat de deal kan doorgaan.
In een reactie verduidelijkt de uitgever dat het gaat om een provisionele conclusie en dat het rapport nu kan worden aangevochten door de betrokken partijen. Tussen nu en april willen Activision Blizzard en Microsoft duidelijk maken aan de CMA dat de deal goed is voor het Britse publiek.

Populair Nieuws