Frozen 3 eindelijk aangekondigd door Disney

News
donderdag, 09 februari 2023 om 13:30
Bob Iger, de CEO van Disney, heeft tijdens het kwartaalverslag over Q1 aangekondigd dat er nieuwe Disney-films in de maak zijn. Verder gaf hij geen details. 'Binnenkort' hebben ze meer nieuws omtrent de nieuwe films. Het goede nieuws is dat het nieuwe films worden uit bestaande franchises, waaronder Frozen 3.
Het maken van nieuwe films uit bestaande franchises is niet verassend gezien de tegenvallende resultaten van nieuwe films zoals Strange World. De drie films die werden genoemd zijn: Toy Story 5, Frozen 3 en Zootopia. Deze titels haalde meer dan een miljard dollar binnen met hun laatste delen.
Uit dit lijstje is Frozen het grootste succes van Disney Animation. Frozen 2 draaide wereldwijd 1,4 miljard dollar omzet. Zootopia draaide wereldwijd 1,02 miljard dollar omzet en kreeg door dit succes een eigen Disney+ serie.
Voor Pixar is Toy Story een groot succes geweest, zo draaide Toy Story 4 1,07 miljard dollar aan omzet, na al eerdere succesvolle delen. De Toy Story spin-off Lightyear was veel minder succesvol en draaide slechts 226 miljoen dollar omzet in de box office met veel uiteenlopende reviews.

Tegenvallend resultaat voor Disney

Het kwartaalverslag van Iger was verder erg teleurstellend voor het bedrijf. Ook werd er bekendgemaakt dat Disney 7000 banen zal schrappen en Disney+ had voor het eerst verlies in abonnees. Verder werd onthuld dat Disneyland een Avatar attractie zal krijgen in de toekomst. De nieuwe film van James Cameron is wel extreem succesvol in de bioscoop.
Voor Disneyfans is het fijn dat er nieuwe films uit bekende franchises terugkomen op het doek. Met name Frozen 3 staat al lang op de wenslijst van veel fans. Wanneer we de films kunnen verwachten is nog onbekend.