Hogwarts Legacy Platinum Trophy heeft irritante eis

News
donderdag, 09 februari 2023 om 12:30
hogwarts legacy professor weasleyf1675675015
Als je erg van een game kan genieten, kan het een leuke uitdaging zijn om alle Trophies of Achievements te halen. Maar sommige games gaan daar wat ver in. Het blijkt bijvoorbeeld dat je Hogwarts Legacy vier keer opnieuw moet beginnen om de Platinum Trophy te halen.
De Platinum Trophy van een PlayStation game krijg je pas als je alle andere trophies hebt gehaald. Soms betekent dat dat je een game vaker moet spelen, om trophies te halen voor bijvoorbeeld meerdere eindes of moeilijkheidsgraden. Maar bij Hogwarts Legacy pakt dat enigszins vervelend uit.
Het blijkt namelijk dat je de game vier keer moet spelen om de Platinum te halen. Dat heeft alleen niets te maken met moeilijkheidsgraden, maar met het huis waarin je bent ingedeeld. Een bepaald punt in de game dat je hoe dan ook bereikt loopt net even anders afhankelijk van of je bij Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich zit, waardoor dat punt in de game ook vier verschillende trophies heeft.
Het lastige is dat de missie waar de Trophy aan verbonden is niet bijzonder vroeg in de game zit. Het is dus geen kwestie van een paar keer herstarten en uiteindelijk doorspelen met het huis dat je daadwerkelijk wil zijn. Er gaat per Trophy toch echt wat tijd in zitten.

Platinum Trophy vaker frustrerend

Het is zeker niet de enige Platinum Trophy die frustrerend kan zijn voor spelers. Onlangs is er bijvoorbeeld ook een petitie gestart om te veranderen hoe Platinum Trophies werken bij games met een online-component. De petitie vraagt dat online-trophies bij game die voornamelijk single-player zijn niet meer vereist zijn voor de Platinum.