Fable teaser bevestigt de komst van de game

News
donderdag, 23 juli 2020 om 19:15
fablef1595523714
Helemaal aan het einde van de Xbox Games Showcase heeft Microsoft nog één verrassing voor ons in petto. Na een serie World Premieres en een aantal nieuwe beelden van bekende games komt het verlossende woord eruit. Fable is officieel onderweg.
Een nieuwe Fable game is onderweg voor Xbxo Series X en Windows 10. Ontwikkelaar Playround Games is volop bezig met de game, maar heeft de tijd genomen om ons te prikkelen met een leuke teaser. De teaser vertelt ons weinig over de game zelf, maar leert ons wel een paar belangrijke dingen die terugkeren. Een elfje dat door een bos fladdert terwijl de stem van de welbekende verteller uit de eerdere games ons over magie en een wonderlijke wereld vertelt, verraadt dat magische krachten en sprookjesachtige omgevingen weer een grote rol spelen. Intussen fladdert het elfje vanuit een bekend ogend zwaard over een kreek om vervolgens bij een magisch ogende plek vol paddenstoelen en bloemen uit te komen.
Dat je zelf in de hand hebt of het verhaal goed of slecht afloopt (met andere woorden: of jij goed- of kwaadaardig wordt) tont de teaser door het elfje aan een bloem te laten ruiken, waarna ze opgevreten wordt door een pad. Vervolgens gaat de camera het bos uit om ons een uitzicht te geven op een stad die Albion lijkt te zijn.

Wordt Fable een reboot?

Vervolgens verschijnt groot in beeld de titel: Fable. Dit is zonder toevoeging. Door al deze elementen lijkt het erop dat Fable een reboot zal worden van het verhaal. Of dat zo is, is nog niet bevestigd door PlayGground Games en Microsoft. We verwachten dat dit in de komende tijd zal veranderen.
Fable zal bij de release in ieder geval direct speelbaar zijn op GamePass voor Xbox Series X. Daarnaast komt de game naar PC. Hieronder kun je de trailer bekijken: