Microsoft Office krijgt ook ChatGPT functies

News
vrijdag, 17 maart 2023 om 13:00
Microsoft heeft eerder flink geïnvesteerd in ChatGPT, een populaire AI chatbot. Als gevolg van de samenwerking komen er bijvoorbeeld allerlei AI functies in de zoekmachine Bing. Nu introduceert Microsoft ook AI functies voor Office-applicaties.
Kunstmatige Intelligentie lijkt de waan van de dag, al ziet het ernaar uit dat we er wel degelijk aan moeten gaan wennen dat AI op allerlei plekken op gaat duiken. Zo komt Microsoft nu met verschillende nieuwe functies voor onder andere Office-applicaties zoals Word, PowerPoint en Excel.
Deze AI wordt Copilot genoemd en is gebaseerd op de laatste versie van ChatGPT. Gebruikers kunnen Copilot opdracht geven om bijvoorbeeld een teksten te geneneren die je dan zelf kan aanpassen of animaties toevoegen aan een presentatie. Ook als Copilot fouten maakt, zal hij je vooruit helpen, beweert Microsoft.
Ook is het de bedoeling dat Copilot je gaat helpen met het lezen van en reageren op emails in Outlook. Volgens Microsoft zijn we daar onnodig veel tijd aan kwijt. Copilot gaat emails samenvatten en kan voorgebakken reacties voorstellen.

Copilot AI lijkt op nieuwe Google functies

Deze nieuwe features van Microsoft office lijken opvallend veel op de nieuwe features die Google onlangs introduceerde. Die AI kan ook op emails reageren en helpt je bij het werken in Google Docs. Zowel Google als Microsoft hebben de functies op dit moment alleen nog maar voor een select groepje beschikbaar gesteld, maar in de komende maanden breidt Copilot zich verder uit.

Populair Nieuws

Laatste Reacties