Opvallende partij ‘lekt’ Marvel’s Wolverine release

News
donderdag, 20 oktober 2022 om 16:00
marvel wolverine gamef1631220192
Wie van Marvel houdt kan de komende tijd goed terecht bij PlayStation. Insomniac heeft namelijk verschillende exclusieve Marvel-games in ontwikkeling, waaronder één rondom Wolverine. Een opvallende partij beweert nu te weten wanneer deze game uit moet komen.
Microsoft wil Activision Blizzard overnemen een aangezien het om een gigantisch bedrag gaat, ligt de deal behoorlijk onder de loep bij verschillende marktautoriteiten. Sony en Microsoft sturen die autoriteiten over en weer allerlei redenen waarom de deal wel of niet door zou moeten gaan. Soms komen daar interessante details uit, zoals de claim dat Sony Microsoft ervan weerhield om Game Pass naar PlayStation te brengen.
Sony maakt zich erg druk om de mogelijkheid dat Call of Duty mogelijk Xbox Exclusive gaat worden, dus wijst Microsoft de marktautoriteiten er graag op dat juist Sony veel gebruik maakt van exclusiviteit in haar strategie. Bij de Britse Competition and Markets Authority noemt Microsoft bovendien een rijtje PlayStation exclusives dat volgens het bedrijf gepland staat voor 2023.
Opvallend is dat Marvel’s Wolverine daar tussen staat, terwijl Sony daarvoor nog nooit een releasewindow heeft aangekondigd. Andere games die genoemd worden zijn Spider-Man 2, Horizon, Final Fantasy XVI en Forspoken. Voor die games staat inderdaad een release gepland of aannemelijk in 2023 (er vanuit gaande dat Horizon hier verwijst naar DLC of Call of the Mountain).

Is de release van Wolverine in 2023?

Voor Marvel’s Wolverine lijkt het niet bijzonder waarschijnlijk dat hij inderdaad in 2023 uitkomt. Bij de aankondiging, ongeveer een jaar geleden, werd namelijk gezegd dat de game nog vroeg in ontwikkeling was. De vraag is of Microsoft meer weet dan Sony heeft laten weten. Dat lijkt alleen niet heel waarschijnlijk, dus het is wat veiliger om aan te nemen dat Insomniac het bij één Marvel-titel houdt in 2023.