‘Microsoft kocht chipprioriteit voor meer Xbox Series X-voorraad’

News
woensdag, 06 april 2022 om 17:00
xbox series xf1637772091
De nieuwe consoles van Sony en Microsoft zijn nogal lastig te krijgen. Het wereldwijde chiptekort is daarbij een grote boosdoener. Nu wordt beweerd dat Microsoft bij chipfabriekanten betaald zou hebben voor prioriteit om zo de Xbox Series X-voorraad beter op peil te kunnen houden.
Er is al enige tijd een groot chiptekort wat bijdraagt aan de schaarste van zowel de Xbox Series X als de PS5. Maar in het afgelopen half jaar was de voorraad van de Xbox Series X vaak iets beter. Volgens de mensen van de XboxEra-podcast zou Microsoft daar namelijk geld voor over hebben gehad.
Microsoft zou chipfabrikanten betaald hebben om prioriteit te krijgen bij de levering van chips. Op die manier zou het in de tweede helft van 2021 hebben kunnen zorgen voor een redelijke Xbox Series X en S-voorraad. Ook nu zien we nog steeds dat de consoles van Microsoft makkelijker te krijgen zijn dan de PS5.
In februari 2022 verkochten de consoles van Microsoft voor het eerst beter dan de PS5. Toen werd ook aangenomen dat dat niet betekende dat de Xbox plotseling populairder was dan de console van Sony. De Xbox Series-consoles, met name de Series S, was eenvoudigweg makkelijker te verkrijgen.

Next-gen bevoorrading loopt vaker vreemd

Als Microsoft inderdaad prioriteit heeft gekocht bij chipfabrikanten zou dat een ongebruikelijke zet zijn geweest. Maar met een hoge vraag naar consoles en weinig chips zien we vaker aparte tactieken. Zo leverde Sony PlayStation 5-consoles per vliegtuig aan het Verenigd Koninkrijk, terwijl normaal gesproken voor de veel goedkoper optie van een schip wordt gekozen.

Populair Nieuws