Xbox Series X/S voor het eerst beter verkocht dan PS5

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 15:30
xbox series x ps5f1616415450
Als het aankomt op de verkoop van consoles doet PlayStation het al sinds jaar en dag beter dan Xbox. Maar in februari 2022 lagen de verhoudingen iets anders. In die maand verkocht de Xbox Series X/S namelijk voor het eerst meer dan de PS5.
Consoles zijn bijna niet aan te slepen. Al sinds de release van de PS5 en Xbox Series X verkopen de apparaten bijna harder dan ze geleverd kunnen worden. Daarbij deed de PS5 het consistent beter dan de Xbox Series X en S. PlayStations console zou zelfs twee keer zoveel verkocht zijn als die van Xbox.
Maar op februari 2022 bekeken is het laatste rapport van Game Sales Data (GSD) dat de Xbox Series X/S het in Europa beter deed dan de PlayStation 5. Die claim is gebaseerd op data uit 10 landen. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, beide belangrijke markten, zijn niet meegenomen door GSD, maar volgens VGC werd de Xbox ook in het VK beter verkocht dan de PlayStation.
Dat de Xbox-consoles het vorige maand beter deden dan de PS5 is niet per se een kwestie van populariteit. PlayStation 5-consoles zijn in beide uitvoeringen geregeld uitverkocht, maar de Xbox Series S is vaak wel op voorraad. Dat verschil in beschikbaarheid is dan ook waarschijnlijk de voornaamste reden waarom de Xbox-consoles plotseling beter verkochten.

PS5 en Xbox Series X/S strijden om tweede plek

Xbox mag dan een maandje boven PlayStation hebben gestaan, daarmee is het nog niet de populairste console. De Nintendo Switch was namelijk in februari 2022 de meest verkochte console. Ook van deze console moet gezegd worden dat hij minder last heeft van leveringsproblemen, naar de aanhoudende populariteit speelt ook een rol. De Switch brak onlangs bijvoorbeeld de nodige verkooprecords.