Bobby Kotick moet nog om de tafel met Microsoft

News
woensdag, 20 april 2022 om 12:00
Recent hebben we te horen gekregen dat Microsoft Activision/Blizzard wil gaan kopen, nu dat het bijna rond is met de FTC (Federal Trade Commision) moet Microsoft toch wel een besluit gaan nemen over wat ze gaat doen met Bobby Kotick, de CEO van Activision/Blizzard. Kotick heeft namelijk een tal van schandalen achter de rug en wil deze steeds wegschuiven. Eerder werd er gedacht dat Microsoft met Kotick om de tafel had gezeten, toch blijkt dat niet te kloppen volgens een verandering in de documenten die gaan over de overname.

De kleine letters

In de documenten die gaan over de overname zijn recent aanpassingen gemaakt, dat werd gespot door Stephen Totilo. Volgens Activision zijn er namelijk helemaal nog geen gesprekken geweest tussen beide partijen, ook niet over het feit dat Bobby Kotick een dik afscheidssalaris zou krijgen. Dat is vreemd want eerder was er al een statement waarin er gezegd werd, dat Kotick nog wel even CEO zou blijven van Activison/Blizzard, ondanks dat hij jaren lang ongepast seksueel gedrag goed gekeurd zou hebben. Wel zou Kotick nu moeten rapporteren aan Phil Spencer van Microsoft Gaming.
Dat Kotick zolang mag blijven zitten is best raar, aangezien er ongeveer 2000 klachten over hem binnen kwamen vorig jaar. Hij is dan ook meerdere keren onderzocht, maar dit blijkt niet veel geholpen te hebben. Zo is hij recent nog onderzocht door de US Justice Department voor Insider Trading, een soort fraude waar hij. Hij moet daar ook nog voor op gesprek komen, volgens de Wall Street Journal.

Populair Nieuws