PS5 DualSense controller nu ook via PC te updaten

News
woensdag, 20 april 2022 om 18:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Onlangs ontdekte een Reddit-gebruiker een inmiddels verwijderde pagina waarop een gebruikersovereenkomst te vinden is voor een DualSense-firmware updater voor Mac en Windows, waardoor het dus mogelijk zou zijn om je PS5 DualSense controller te updaten via je PC in plaats van je PlayStation 5. De updater is nu officieel door Sony aangekondigd én gelanceerd.
De applicatie heet ‘Firmware updater for DualSense wireless controller’ en is nu te downloaden op de PlayStation website. Net als wanneer je de controller via je PlayStation 5 wil updaten, moet je ook op PC de controller aansluiten met een usb-kabel. Je kunt één controller tegelijk updaten. Ook moet je PC op Windows 11 of Windows 10 in 64 bit draaien.
Als het je nog niet helemaal duidelijk is wat je nou moet doen, heeft Sony een stappenplan voor je opgesteld.

App regelmatig checken voor updates

Mocht je er dus aan denken om de DualSense-controller aan te schaffen om games op je PC mee te spelen, dan hoef je je dus geen zorgen meer te maken over eventuele updates. Let wel op: hoewel de PlayStation 5 een melding geeft wanneer er een nieuwe update beschikbaar is zodra je de controller aansluit, moet je de updater app zelf regelmatig checken om te zien of je controller geüpdatet moet worden. Je kan natuurlijk ook de officiële PlayStation social mediakanalen in de gaten houden.
Nog geen PlayStation 5 weten te scoren? Wij houden in een handig artikel voor je bij waar en of de console op voorraad is!

Populair Nieuws