Microsoft haalt feature weg bij Apple Watch

News
dinsdag, 13 december 2022 om 11:30
apple watch swimmingf1657878280
Het is belangrijk om je online gegevens goed te beschermen. Steeds vaker hoort daar ook tweestapsverificatie bij. Maar Microsoft stopt deze functie te ondersteunen op de Apple Watch.
Hoewel Microsoft en Apple concurreren, is een samenwerking hier en daar geen slecht idee. Zo komt Apple binnenkort met Windows-versies van een aantal apps. Omgekeerd biedt Microsoft ondersteuning voor onder andere de Authenticator app op Apple apparaten.
Via de authenticator app kun je tweestapsverificatie gebruiken voor je Microsoft accounts. Wanneer je dan wil inloggen op zo’n account moet je een code van de app invullen nadat je al je gebruikersnaam en wachtwoord hebt opgegeven. Als je dat altijd deed via je Apple Watch kan dat straks niet meer.
Authenticator is niet de eerste app die verdwijnt van een Apple apparaat. Maar hoewel het vertrek van een app meestal te maken heeft met geringe gebruikersaantallen of een geschil met Apple, is de reden hier puur technisch. Authenticator is na een aankomende update in januari 2023 niet meer compatibel met de Apple Watch. De beveiligingsfeatures van de app zullen niet meer werken op de software van de Apple Watch.

Kun je Authenticator blijven gebruiken op een iPhone?

Na de update van Authenticator kun je de app dus net zo goed verwijderen van je Apple Watch. Maar ook als je qua hardware helemaal in het Apple ecosysteem zit, kun je blijven inloggen op Microsoft-accounts met tweestapsverificatie. Authenticator blijft namelijk gewoon werken op iPhones en iPads. Voor de Apple Watch zijn er ook nog andere tweestapsverificatie-apps beschikbaar.