Microsoft gaat TikTok niet kopen

News
maandag, 14 september 2020 om 13:45
smartphone 5503210 1920f1600070812
Microsoft heeft via een officieel statement laten weten de Chinese social media app TikTok niet te kopen. TikTok is een social media app die in een relatief korte tijd erg populair werd, vooral bij een jonge doelgroep.
Allemaal prima natuurlijk, alleen kwam de app de laatste tijd veelvuldig in het nieuws omdat er getwijfeld werd aan de privacy. Dit ging zover dat uiteindelijk India en de Verenigde Staten de app verbood. Omdat de app ook in Europa en de Verenigde Staten mega populair is, zijn er nu veel (Amerikaanse) bedrijven die de app willen kopen.

Geen Microsoft

Een van de voornaamste kandidaten hiervoor leek Microsoft. Maar de Amerikaanse gigant liet zondag in een statement weten TikTok niet over te nemen:

"ByteDance liet ons vandaag weten dat ze de Amerikaanse activiteiten van TikTok niet aan Microsoft zouden verkopen. We zijn ervan overtuigd dat ons voorstel goed zou zijn geweest voor de gebruikers van TikTok en tegelijkertijd de nationale veiligheidsbelangen zou beschermen. Om dit te doen, zouden we belangrijke wijzigingen hebben aangebracht om ervoor te zorgen dat de service voldeed aan de hoogste normen voor beveiliging, privacy, online veiligheid en het bestrijden van desinformatie, en we hebben deze principes duidelijk gemaakt in onze verklaring van augustus. We kijken ernaar uit om te zien hoe de service zich op deze belangrijke gebieden ontwikkelt," aldus Microsoft.
pexels cottonbro 5081920f1600070570

Ludieke actie Play Store

Naast het politieke spel dat rondom TikTok gespeeld wordt, was er eerder dit jaar ook een ludieke actie tegen TikTok. Miljoenen mensen van over de hele wereld gaven de app een 1 ster recensie in de Google Play Store. Google heeft deze recensies wel al ongedaan gemaakt.
Deze TikTok soap krijgt ongetwijfeld nog een vervolg. Wat ooit leek te beginnen als een leuke onschuldige app, lekt nu gegevens uit en zorgt links en rechts voor een politieke discussie.

Populair Nieuws