TikTok zegt dat VS ze in deze situatie dwong

News
dinsdag, 11 augustus 2020 om 8:30
tiktok 5064078 1920f1647959342
TikTok gaat mee in de stappen die de Verenigde Staten tegen het platform gaat zetten, omdat het bedrijf geen andere mogelijkheid meer ziet. Dat schrijft de oprichter Zhang Yiming in een interne brief aan zijn personeel. Het Witte Huis overweegt om TikTok uit de VS te verbannen op grond van een vermeende bedreiging voor de nationale veiligheid.
TikTok zou uit de VS verbannen kunnen worden als ByteDance, het Chinese bedrijf achter de populaire app, zijn Amerikaanse tak niet afstaat aan een Amerikaans bedrijf. Naar aanleiding van de dreiging dat TikTok wellicht verbannen zou kunnen worden, heeft Microsoft interesse gentoond om de Amerikaanse tak van de app over te nemen.

Overname van TikTok

Zhang schrijft in de interne brief dat het Witte Huis niet streeft naar verkoop van TikTok naar de VS, maar naar een verbod. In het juridische proces was er geen andere optie voor ByteDance dan meegaan. De stappen die ondernomen worden voor TikTok leiden in China tot veel kritiek, waaronder op het sociale medium Weibo. President Donald Trump stond in eerste instantie niet achter het idee om een deel van TikTok te laten verkopen, maar veranderde van gedachten. Volgens adviseurs zou een verbod op TikTok niet goed vallen bij jongere kiezers.
Het overnemen van de Amerikaanse tak van TikTok zou voor 15 september geregeld moeten zijn. Als dit niet het geval is wordt de app alsnog verboden in de VS. Dit is een erg uitdagende deadline, gezien het soms wel maanden kan duren voor alles geregeld is.

Populair Nieuws