Raceweekend GP Oostenrijk lijkt een natte bedoening te worden

News
vrijdag, 30 juni 2023 om 14:30
max verstappen gp canada 2022f1686836458
Aankomend weekend krijgen we mogelijk weer te maken met een regenrace in de Formule 1. Voor het raceweekend van de GP van Oostenrijk staan namelijk veel buien gepland.
Na de natte kwalificatie voor de GP van Canada kunnen we dit weekend mogelijk weer een aantal verrassingen verwachten in de Formule 1. Regen wordt vaak namelijk gezien als the great equalizer, omdat de pure kracht van de auto minder invloed heeft en het meer neerkomt op de vaardigheden van de coureur en strategie. Zo zagen we Alexander Albon in Canada op een gedurfde manier Q3 halen.
De komende dagen ziet het weerbericht voor Spielberg er niet zo goed uit, zo valt te zien op Weather.com. Vanaf 17:00 vandaag is er 42 procent kans op regenbuien en onweer, precies wanneer de kwalificatie voor de race van start gaat. Maar daar blijft het niet bij. Op zaterdag is er namelijk een kans van 85 procent op buien en die dag wordt de Sprint Shootout en sprintrace gehouden. De baan koelt bovendien flink af, want het wordt maximaal 18 graden.
Zondag stijgt de temperatuur weer naar ongeveer 24 graden, maar dat betekent niet dat het gegarandeerd droog is. Er is ongeveer 30 procent kans op regen de dag dat de GP van Oostenrijk wordt georganiseerd.

Geen nieuwe namen in Oostenrijk

Even leek het erop dat een nieuwe coureur zijn skills in de regen mocht tonen in Spielberg. Gisteren meldde Sergio Perez zich namelijk ziek, waardoor het leek alsof Liam Lawson of Daniel Ricciardo een kans zou krijgen in de RB19. Maar de Mexicaan is vandaag weer aanwezig in de paddock en voelt zich fit genoeg om te gaan rijden.

Populair Nieuws