Geliefde Metroidvania game krijgt gratis PS5 upgrade

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 13:30
dead cellsf1589542945
De geliefde Metroidvania game Dead Cells krijgt binnenkort een next-gen versie. Spelers die de game al hadden op de PS4, kunnen dan profiteren van een gratis PS5 upgrade!
De laatste jaren zijn games die nostalgie en een ouderwetse moeilijkheidsgraad combineren met moderne mechanics erg populair. Een perfect voorbeeld daarvan is Dead Cells. De game kwam uit in 2018 en werd door velen geprezen, met dankzij het mixen van Dark Souls-elementen met een klassieke Metroidvania.
Maar sinds de release is er ook nog meer content uitgekomen voor de game, waaronder zelfs een crossover DLC met Castlevania in 2023. Ontwikkelaar Motion Twin brengt binnenkort een next-gen versie van de game uit, inclusief alle DLC voor de game. Op 29 juni zal die versie te spelen zijn.
Als je al de PlayStation 4-versie in huis hebt, dan hoef je niks te betalen voor de nieuwe versie van Dead Cells. Via Twitter maakt de ontwikkelaar namelijk bekend dat die spelers kunnen profiteren van een gratis PS5 upgrade.

Wat biedt de PS5-versie van Dead Cells?

Met de nieuwe versie zorgt Motion Twin meteen voor de nodige verbeteringen voor Dead Cells. De PS5-versie van de game krijgt namelijk betere verlichting dankzij de next-gen hardware en ondersteunt volledig de DualSense-controller. Dat betekent dat er haptic feedback zal zijn, adaptive triggers en ook audio feedback middels de controller.
Of de DualSense-ondersteuning ook meteen geldt voor de PC-versie van Dead Cells, is nog niet bekend. Een Xbox Series X-versie voor Dead Cells is daarnaast nog niet aangekondigd.