Microsoft doet laatste poging om Activision Blizzard deal te redden

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 15:30
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
De deal tussen Microsoft en Activision Blizzard begeeft zich in zwaar weer. De Amerikaanse techgigant gaat daarom volgende week langs bij de EU voor een laatste poging om de overname te redden.
Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden dat Microsoft de intentie aankondigde om Activision Blizzard over te nemen voor een kleine 69 miljard dollar. Beide partijen konden niet wachten om de deal te beklinken, maar de overname is nog steeds geen werkelijkheid. De waakhonden in de EU, VS en VK liggen namelijk dwars.
Om daar verandering in te brengen reist Microsoft komende week naar de EU af. Op 21 februari heeft het bedrijf een gesprek gepland met de Europese Commissie om de overname te bespreken. Volgens persbureau Reuters wordt het ‘een laatste poging’ om de deal te redden.

Wat gaat Microsoft doen om de deal te redden?

Microsoft heeft het gesprek aangevraagd, nadat er een bezwaarschrift is ingediend door de Europese Commissie. De waakhond heeft namelijk twijfels over de gevolgen die het kan hebben op concurrentie in de game-industrie.
De verwachting is dat Microsoft concessies zal maken voor de deal. Wat die concessies precies inhouden is niet bekend. De CMA, de waakhond van het Verenigd Koninkrijk, stelde voor dat Activision Blizzard eerst de rechten op Call of Duty verkoopt, voordat de deal door kan gaan. De bekende shooter-franchise is al maandenlang het onderwerp van gesprek als het op de overname aankomt.

Populair Nieuws