Microsoft dagvaardt Sony in FTC rechtszaak

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 18:00
activision blizzard hqf1627465674
Sony is misschien wel de meest felle tegenstander van Microsofts plannen om Activision Blizzard over te nemen. De Japanse game-gigant heeft herhaaldelijk beweerd dat het Call of Duty niet kan missen. Daarom wil Microsoft nu de nodige details van haar concurrent inzien voor de rechtszaak tegen de FTC.
De overname van Activision Blizzard door Microsoft is niet onomstreden. De Amerikaanse marktautoriteit FTC wil er zelfs een stokje voor steken. Volgens de FTC zou de overname Microsoft een te grote machtspositie geven in de gameindustrie.
Om een verdediging op te bouwen wil Microsoft nu informatie van Sony zien, waarvoor het bedrijf is gedagvaard. Het gaat daarbij om informatie die Sony normaal gesproken niet aan een concurrent zou willen laten zien. Microsofts doel is uiteraard om te bewijzen dat Sony goed kan blijven concurreren als Microsoft eigenaar wordt van Activision Blizzard.
Onderhandelingen over hoeveel informatie Sony moet produceren en wanneer het bedrijf dat moet doen zijn nog niet afgerond. Sterker nog, Sony heeft nog niet gereageerd op de dagvaarding. Dat moet het bedrijf uiterlijk vrijdag doen, wat al een week later is dan de originele deadline.

Wanneer is er uitspraak in de zaak tussen de FTC en Microsoft?

Zoals het er nu uitziet wordt de zaak die de FTC heeft aangespannen tegen Microsoft op zijn vroegst in augustus beslist. Dan komt de zaak namelijk voor de rechter, tenzij er voor die tijd een schikking is. Vooralsnog is dat alleen een optie waarover niet serieus wordt gesproken.

Populair Nieuws