Marvel-baas snapt niets van deze kritiek

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 17:00
ant man and the wasp quantumaniaf1673354592
Het MCU is nu een slordige 15 jaar bezig en er zijn ruim meer dan 20 films. Maar recente films in de reeks en het bredere superheldengenre doen het minder goed dan voorheen. Men suggereert wel eens dat kijkers superheldenmoe zijn door de overvloed van deze films, maar Kevin Feige snapt niets van die kritiek.
De kritiek op superheldenfilms is tegenwoordig groot, maar volgens Kevin Feige is het niets nieuws. In The Movie Business Podcast laat hij weten dat hij al 22 jaar aan superheldenfilms werkt bij Marvel en al in zijn tweede jaar de vraag kreeg wanneer hij dacht dat mensen klaar zouden zijn met superheldenfilm. Die vraag heeft hij nooit begrepen.
Feige vergelijkt de superheldenfilm met boekverfilmingen. Na Gone With the Wind vroegen mensen zich ook niet af hoeveel films er nog gemaakt konden worden op basis van boeken, zo stelt hij. Volgens Feige heeft Marvel net zo’n breed aanbod aan interessante verhalen als de literatuur.
Met name in de jaren 80 bracht Marvel volgens Feige veel sterke en emotioneel diepgaande verhalen uit. Die zijn nog lang niet allemaal verfilmd. Zolang er mensen zijn die de superheldenfilms komen kijken gaat Marvel gewoon door.

Wanneer verschijnt de volgende Marvel film?

De eerstvolgende Marvel-film is gelijk een belangrijke. Het gaat om Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Deze trapt fase 5 af en heeft een grote rol voor Kang the Conqueror, de volgende Thanos-achtige overkoepelende schurk van het MCU. Nadat fase 4 veel films en series kende die niet direct leken te bouwen aan een overkoepelend verhaal zullen veel fans waarschijnlijk graag zien wat Kang zoal van plan is.