Microsoft CEO: "We kunnen nu een goede uitgever zijn op Xbox, Nintendo en PlayStation"

News
vrijdag, 19 januari 2024 om 15:30
ps5 controller xbox series xf1619595169
Microsoft CEO Satya Nadella ziet nu kansen voor zijn bedrijf om een goede uitgever te worden op elk platform dankzij de overname van Activision Blizzard. Inclusief op de Nintendo en PlayStation consoles.
De grote drie op het gebied van gaming willen hun eigen consoles natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk maken. Dat betekent dat Sony bijvoorbeeld geen exclusieve PlayStation games gaat uitbrengen op de Switch en Xbox Series X. Het enige ‘vrije’ platform tot op heden is PC, waar ook Sony nu graag gebruik van maakt.
Maar Microsoft gaat daar verandering in brengen. CEO Satya Nadella ziet namelijk kansen om een grote uitgever te worden op alle platformen, dankzij de overname van Activision Blizzard. Dat laat de topman weten in een interview met Bloomberg.

“Wij houden van gamen. Flight Simulator was zelfs nog voor Windows gemaakt. Maar we waren nummer drie, nummer vier. En nu met Activision denk ik dat we een kans hebben om een goede uitgever te worden - eerlijk gezegd - voor Sony en Nintendo en pc's en Xbox. We zijn enthousiast over de afronding van de overname en ik ben blij dat we het voor elkaar hebben gekregen.”

Xbox exclusives naar PlayStation en Nintendo

De uitspraken komen vlak na geruchten die zijn opgedoken dat Microsoft een aantal exclusives naar de PlayStation en Nintendo consoles wil brengen. Naar verluidt wordt er gewerkt aan ports voor Hi-Fi Rush en Sea of Thieves.
Bovendien timmert Microsoft ook al jaren aan de weg met Game Pass. Het is geen geheim dat de uitgever die dienst ook graag naar andere consoles wil brengen. In de toekomst komt er mogelijk dus een einde aan de decennialange console-oorlog.