Microsoft: "Call of Duty en andere Activision-games blijven multiplatform"

News
donderdag, 10 februari 2022 om 15:00
call of duty vanguard headerf1635931238
Sinds Microsoft Activision Blizzard heeft overgenomen was er enige twijfel over de toekomst van Activision-games op andere platformen, met name op de PS4 en PS5. Nu heeft Microsoft aangekondigd dat de games multiplatform blijven, inclusief Call of Duty.
In een blogpost bevestigde Microsoft dat Call of Duty en andere franchises van Activision Blizzard na de officiële overname gewoon multiplatform blijven. Dit betekent dat ze niet alleen uitkomen voor de PC en Xbox, maar ook op de PlayStation consoles en Nintendo Switch. In de blogpost werd besproken hoe Microsoft in de toekomst games voor zoveel mogelijk mensen speelbaar wil maken.

Activision Blizzard games naar Nintendo Switch?

Microsoft geeft daarnaast ook aan dat 'het interesse heeft in soortgelijke stappen te nemen om Nintendo's populaire platform te ondersteunen'. Volgens Microsoft is dat de juiste keuze voor 'de industrie, voor gamers en voor onze zaken'. Zo verschijnen Call of Duty-games al een geruime tijd niet meer op Nintendo-consoles, maar franchises als Diablo en Crash Bandicoot zijn wel te vinden op de Nintendo Switch.
Begin dit jaar gaf Xbox-baas Phil Spencer al aan dat hij graag Call of Duty-games zou blijven uitbrengen op de PlayStation, maar toen was er nog enige twijfel over het voortbestaan van de franchise op de PS4 en PS5.

Populair Nieuws

Laatste Reacties