Chrono Cross remaster officieel aangekondigd

News
donderdag, 10 februari 2022 om 14:30
chrono crossf1644487605
Al een tijdje gingen er geruchten dat er een remaster van Chrono Cross aan zat te komen. Deze remaster is nu officieel aangekondigd in de vorm van Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition.
Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition neemt de originele game flink onder handen. Uiteraard wordt de game visueel opgepoetst, maar daarnaast zijn er verbeterde karakter-illustratie van de originele artiest. Ook komt de oorspronkelijke componist terug om de muziek te remasteren.
Chrono Cross vertelt het verhaal van Serge. Op een dag belandt hij in een andere wereld, waarna hij tot ontdekking komt dat er een verband bestaat tussen zijn leven en de toekomst van zijn planeet. Er ontvouwt zich een groots avontuur, waarin je als speler een party kan samenstellen uit meer dan 40 personages. Een trailer voor de remaster kun je hieronder bekijken.

Ook Radical Dreamers inbegrepen bij Chrono Cross

Bij de Chrono Cross remaster is ook de game Radical Dreamers inbegrepen. Dit tekst-avontuur verscheen ooit voor de Satellaview, een internet add-on voor de Japanse SNES die nooit buiten Japan verscheen. De game vertelt de achtergrond van Chrono Cross.
Chrono Cross verscheen voor het eerst in 1999 voor de PlayStation 1. De game werd ontwikkeld door leden van het team achter RPG-klassieker Chrono Trigger. Het is voor het eerst dat zowel Chrono Cross als Radical Dreamers in Europa verschijnen. De remaster komt naar Nintendo Switch, PS4, Xbox One en Steam. De releasedatum is 7 april 2022.

Populair Nieuws