Beyond Good & Evil 2 is na vele jaren nog steeds in pre-productie

News
donderdag, 10 februari 2022 om 15:30
beyond good and evil 2 1f1673882151
Bijna vijf jaar geleden zagen we voor het eerst Beyond Good & Evil 2. Nu blijkt dat de game na al die jaren nog steeds pas in pre-productie zit.
Bloomberg meldt dat na ruim vijf jaar Beyond Good & Evil 2 nog steeds in pre-productie is. Sinds 2008 waren er al geruchten over een vervolg, toen Ubisoft een teaser van de game leek te tonen.

Bijna tien jaar later, tijdens de E3 2017, werd Beyond Good & Evil 2 eindelijk officieel onthuld. Het leek toen te gaan om een groot ambitieus project, met verschillende bewoonde planeten die dynamisch werden gegenereerd.
Het langverwachte vervolg keerde tijdens de E3 2018 weer terug. Toen werd eer een samenwerking aangekondigd met Joseph Gordon-Levitt’s HitRecord, een productiebedrijf waar de community een kans krijgt om mee te werken aan projecten. Dit betekent dat fans muziek en kunst voor de game kunnen maken.

Laatste Beyond Good & Evil 2 update in 2021

De laatste keer dat we iets hebben gehoord van de game was in 2021, toen zei Ubisoft dat het te vroeg was om meer te zeggen over de game. Het is op dit moment nog onduidelijk of we binnenkort meer informatie te krijgen over de game, maar het lijkt erop dat de game zich daarvoor nog steeds in een te vroeg stadium van ontwikkeling bevindt.

Beyond Good & Evil
kwam in 2003 uit voor de PlayStation 2, Xbox en GameCube. De action-adventure game speelt zich af in het jaar 2435 en volgt Jade, haar oom en een varken-achtig wezen genaamd Pey’j. De game is bedacht door Michel Ancil, die ook het creatief brein achter Rayman is. Sinds september 2020 is Ancel alleen vertrokken bij Ubisoft en leidt hij niet meer de ontwikkeling van Beyond Good & Evil 2.