5 redenen om Final Fantasy 7 Rebirth te spelen

Article
maandag, 05 februari 2024 om 15:00
final fantasy vii rebirth charactersf1706797913
Over een kleine maand verschijnt Final Fantasy 7 Rebirth, het vervolg op de remake van de 1997-game. Maar waarom is het tweede deel in de beoogde trilogie één van de grootste releases van 2024? Tijd om de vijf redenen om Final Fantasy 7 Rebirth te spelen op een rijtje te zetten.

1. Een iconisch verhaal

De grootste reden om uit te kijken naar Final Fantasy 7 Rebirth is het feit dat het verhaal verreweg één van de meest gerenommeerde is in de geschiedenis van het medium. Wie het heeft over de beste verhalen in games, noemt de Square Enix-titel uit 1997 vaak en met reden.
Het verhaal van Cloud Strife zit vol actie, memorabele personages en wendingen die je niet aan ziet komen. Die hervertelling bleek met Final Fantasy 7 Remake in 2020 nog net zo goed te zijn, waarbij het verhaal gezien de huidige staat van de wereld des te relevanter is. Na het cliffhanger-einde van die game borduurt het vervolg hier rechtstreeks op verder.

2. Open-world

De tweede reden om Final Fantasy 7 Rebirth te spelen, is dat de game over een grote, uitgestrekte open-world beschikt. Deze is opgedeeld in grote vlaktes, ieder gevuld met flink wat activiteiten. Hierbij kun je denken aan de side quests die ook al in FF7 Remake aanwezig waren.
Waar de 2020-game deze vooral voorschotelde in de kleinere gebieden in Midgar zal de schaal nu van compleet ander niveau zijn. Het verhaal dat je als Cloud meemaakte was destijds dan ook vrij lineair qua omgevingen. Nu opent de wereld zich juist, iets waar fans van de 1997-titel enorm naar uitkijken.
fyio83sauaejenf1f1686257676

3. Actie en turn-based in één gevecht

Wat Final Fantasy 7 Remake in 2020 liet opvallen, was de bijzondere mix die werd voorgeschoteld met het vechtsysteem. Square Enix koos voor een mix van traditionele turn-based combat met een actief component.
In de praktijk betekent het dat Cloud met zijn zwaard normale aanvallen lost op vijanden, waarmee hij krachten opspaart om speciale aanvallen te gebruiken. Zodra je deze activeert, of magie gebruikt, staat de tijd praktisch stil om de aanval uit te voeren en je kunt kiezen op welke vijand je wil richten.
final fantasy 7 rebirthf1694762943
Deze samensmelting van actieve gevechten met een vleugje tactiek maakte de remake een groot succes. Rebirth lijkt dit verder uit te breiden, zoals in de Intergrade-editie van FF7 Remake al een beetje te zien was.

4. De muziek

Eén van de aspecten rondom Final Fantasy 7 die nog altijd legendarisch is, is de muziek. Weinig games hebben zoveel nummers in één game zitten die iconisch zijn als de JRPG met Cloud in de hoofdrol. Natuurlijk is de verwachting dan ook dat het tweede deel in de Remake-reeks net zulke goede, misschien zelfs wel betere muziek bevat.

5. Hervertelling met een twist

De laatste reden om uit te kijken naar Final Fantasy 7 Rebirth is het feit dat het verhaal van Final Fantasy 7 geen exacte kopie is van de oude game. Uit FF7 Remake viel namelijk op te maken dat de game op sommige vlakken een andere richting inslaat.
Dat wordt onderstreept richting het einde van de 2020-game, waarbij het erop lijkt dat de Final Fantasy 7 Remake-trilogie een parallelle tijdlijn lijkt te zijn van het origineel uit 1997. Hoe dat de vork daadwerkelijk in de steel zit, zal blijken wanneer de game verschijnt.
Lang wachten hoef je gelukkig niet meer. Final Fantasy 7 Rebirth verschijnt op 29 februari 2024 voor de PlayStation 5.