Xbox-baas Spencer: 'We maken nu meer verhaalgedreven games dan ooit'

News
donderdag, 15 juli 2021 om 9:00
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
We zien steeds vaker games verschijnen die gebaseerd zijn op een online wereld of een stroom aan nieuwe content. Volgens Phil Spencer werkt Xbox ondertussen juist aan meer verhaalgedreven games dan ooit.
Wie een blik werpt op de huidige bibliotheek van games, zal steeds meer gratis games zien verschijnen, zoals Call of Duty Warzone, Fortnite en Warframe. In plaats van traditionele verkopen vertrouwen de ontwikkelaars en uitgevers van deze games erop dat er geld in het laatje komt via microtransacties en uitbreidingen. De titels krijgen dan ook aan de lopende band nieuwe content en goodies om aan te schaffen.
De laatste jaren hebben zulke games hun succes bewezen en het wordt dan ook steeds risicovoller om veel geld te pompen in een traditionele, verhaalgedreven game. Als het een flop is, dan wordt het immers lastig om het verlies goed te maken. Toch zijn ze bij Xbox bezig met meer verhaalgedreven games dan eerder tevoren, vertelt Phil Spencer in een interview met The Guardian.

Nieuwe technologieën voor traditionele games

Hoewel Xbox dus bezig is met veel ‘ouderwetse’ games, wil Spencer het combineren met moderne technologieën en ideeën. Zo wil de Xbox-baas een early access-programma brengen naar de Xbox Series X en S, zodat ontwikkelaars feedback kunnen krijgen van spelers voordat een game uitgebracht worden. Xbox heeft er al eens mee getest, maar het streamingplatform xCloud moet zorgen voor de volgende evolutie.
Momenteel is xCloud al te gebruiken door alle Xbox Game Pass Ultimate-abonees. Met de streamingdienst is het mogelijk om veel games op de Game Pass direct te streamen naar meerdere apparaten, zoals een PC, smartphone of tablet. Daarnaast wil Microsoft de dienst gebruiken om next-gen games te laten spelen op last-gen consoles.