Mickey Mouse vecht in AI oorlog in bizarre game

News
maandag, 05 februari 2024 om 9:00
Hoewel Disney het waarschijnlijk graag anders had gezien, is Mickey Mouse begin dit jaar in het publieke domein terechtgekomen. Iedereen mag nu doen wat ze willen met de originele versie van het personage, uit Steamboat Willie. In een nieuwe game is hij verwikkeld in een bizarre oorlog.
Nu iedereen de Mickey Mouse uit Steamboat Willie naar eigen inzicht mag gebruiken, hebben we al wat merkwaardige versies van Disney’s mascotte gezien. Er zijn bijvoorbeeld al horror-films met Mickey Mouse aangekondigd, zoals dat ook gebeurde met Winnie the Pooh toen hij onderdeel werd van het publieke domein. Gamestudio Revie Studios slaat een iets andere richting in.
In de game Rubber Hose Rampage (waarbij Rubber Hose verwijst naar de animatiestijl van Steamboat Willie) hebben AI chatbots de controle gekregen over alle kernwapens van de wereld. Overlevers van de kernoorlog strijden tegen de machines. De AI chatbots die de machines aanvoeren sturen twee cyborgs, vermomd als muizen, terug naar het verleden om de leider van het verzet, de kapitein van Steamboat Willie, te doden.
Dat is min of meer de plot van Terminator en een snelle blik op de trailer doet vermoeden dat bijna alles in de game geleend is van ander werk. Naast Mickey en Minnie Mouse is er bijvoorbeeld ook een personage dat sprekend lijkt op Betty Boop. Rubber Hose Rampage is nu te spelen op Xbox en Steam.

Komt Rubber Hose Rampage ook naar andere consoles?

In de trailer voor Rubber Hose Rampage wordt de game ook aangekondigd voor Switch en PlayStation. In de stores voor die consoles hebben we de game ten tijde van dit schrijven alleen niet kunnen vinden. De game ziet er niet bijzonder afgewerkt uit, dus of dat een groot gemis is, zal sterk van je smaak afhangen.

Populair Nieuws