Game Name Explained: Death Stranding 2 On the Beach

Article
zondag, 04 februari 2024 om 15:00
death stranding 2 on the beachf1706882309
Toen Death Stranding 2 werd aangekondigd, liet Hideo Kojima meteen al weten dat dat deen werktitel was. Inmiddels is bevestigd dat On the Beach de echte titel van de game is. Maar waar komt dat vandaan? We leggen het uit in een nieuwe Game Name Explained.
Zonder enige context is Death Stranding 2: On the Beach een heel opmerkelijke titel. Je zou haast denken dat het tweede deel een luchtige beach episode is, zoals veel animatieseries (vooral anime) die tussen de zwaardere kost invoegen. Maar hoewel de hersenspinsels van Hideo Kojima soms moeilijk te volgen zijn, lijkt een zonovergoten verhaaltje dat vooral dient om hoofdpersonen in zwemkleding te tonen, niet helemaal niet helemaal te kloppen met Kojima’s oeuvre.

Tussen leven en dood

Gelukkig kunnen we naar Death Stranding 1 kijken om On the Beach te verklaren. Zoals fans van de eerste game ongetwijfeld weten, is The Beach in het universum van de game een wereld tussen die waarin we leven en het hiernamaals. Het moment waarop The Beach in aanraking kwam met de wereld van de levenden was het begin van de Death Stranding, het apocalyptische evenement waar de game zijn naam aan ontleent.
The Beach is een interessant concept in de wereld van de game. Hij is namelijk anders voor vrijwel elk individu. Iedereen heeft een eigen Beach, afhankelijk van waar ze wel of niet in geloven. Dat kan dus zeker een concept zijn om verder uit te diepen en het ziet ernaar uit dat de tweede game precies dat gaat doen.
death stranding 2 on the beachf1706882258

Kojima houdt van oude films

Maar waarom heet de game dan specifiek “On the Beach” en niet gewoon “The Beach”? Dat heeft mogelijk te maken met een inmiddels al wat ouder boek (1957) en een verfilming daarvan (1959). Beide heten On the Beach. Ze spelen zich af in Australië, vlak nadat er op het noordelijk halfrond een grote nucleaire oorlog is uitgevochten.
Op het zuidelijk halfrond heeft men geen andere keuze dan af te wachten wanneer de straling van die oorlog Australië bereikt. Alle personages verwerken hun spoedige dood op verschillende manieren. Kojima is een groot filmliefhebber en zou deze film tot zijn favorieten rekenen.
De kans is dan ook aanwezig dat hij de game en misschien zelfs het hele concept van The Beach in Death Stranding, naar deze film heeft vernoemd. We zien zeker een verband tussen mensen die in een film genaamd On the Beach op hun eigen manier hun aankomende dood moeten verwerken en een soort persoonlijk limbo genaamd The Beach. Uiteraard is het nog even afwachten tot de release van de game in 2025 om te zien wat voor andere redenen Kojima misschien heeft voor deze titel.

Populair Nieuws