‘Geliefde Nintendo game krijgt snel aankondiging’

News
maandag, 02 januari 2023 om 18:30
Er zijn games waarvan eigenlijk altijd een nieuw deel onderweg is. Maar op andere titels wachten we vaak langer. Volgens een leaker kunnen fans van een wat minder populaire Nintendo-reeks zich gaan opmaken voor nieuws.
Nintendo houdt de lippen doorgaans strak op elkaar als het om nieuwe games gaat, maar sommige insiders en leakers weten toch bepaalde informatie vroegtijdig te delen. Nu lijkt het erop dat liefhebbers van Metroid, in het bijzonder Metroid Prime, mogelijk snel iets horen over een nieuwe release. Dat beweert een moderator van de subreddit GamingLeaksAndRumors.
Deze moderator laat weten een bericht te hebben ontvangen van een gebruiker met de vraag of ze denken dat iedereen “primed and ready” is. Dat lijkt op het eerste gezicht niet veel te betekenen, maar dezelfde gebruiker zou eerder DM’s hebben verstuurd met cryptische, maar kloppende hints. Zo de gebruiker een dag voordat de titel van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom werd onthuld een bericht hebben gestuurd waarin hij beweerde dat Zelda-fans de volgende dag “Tears of joy” zouden huilen.
Daarnaast zou deze gebruiker ook hebben gehint naar WarioWare: Get it Together, Zelda: Skyward Sword HD en Splatoon 3. Nintendo houdt vaak in januari of februari een nieuwe Nintendo Direct. Als deze leaker opnieuw gelijk heeft kon er in de eerstvolgende Direct dus zomaar Metroid Prime nieuws voorbijkomen.

Is de release van Metroid Prime 4 in aantocht?

Het is nog even de vraag wat voor aankondiging we kunnen verwachten. Metroid Prime 4 is nu al een paar jaar geleden van ontwikkelaar gewisseld, lang genoeg om meters te maken. Daarnaast zijn er ook veel geruchten geweest dat de eerderer Prime-trilogie geremasterd zou worden, dus ook dat lijkt een mogelijkheid voor een snelle onthulling.