‘Metroid Prime Switch Remaster is klaar’

News
donderdag, 11 november 2021 om 15:30
metroid game by game reviews metroid prime 3 corruptionf1598007413
Nintendo zal mogelijk werken aan meer Metroid-games voor de Nintendo Switch. Volgens geruchten zou de eerste Metroid Prime een remasterd-versie hebben gekregen en al klaar zijn voor de Switch. Officieel is de Metroid Prime Switch Remaster nog niet onthuld.
Emily Rogers, een insider, beweert dat Nintendo’s remaster van de originele Metroid Prime uit 2002 is ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Er waren al een tijdje geruchten over een remaster trilogie, maar volgens Rogers was het oorspronkelijk plan om alle drie de Prime-games opnieuw uit te brengen. Daarvan de eerste nu dus ‘af’ af en klaar voor een losse release.
Na de aankondiging van Metroid Dead op de Switch, raakten veel nieuwkomers geïnteresseerd in de Metroid-franchise. In september zei Rogers al dat ze ervan uitging dat Nintendo werkte aan een Metroid Prime Remaster voor de Switch. Ze deelde toen op Twitter:
Vorige maand stelde Jeff Grubb dat de hele trilogie een remaster zal krijgen. Nu gelooft hij Rogers en denkt ook dat de eerste Metroid Prime er alleen nog aan zit te komen.

Metroid Prime serie krijgt vierde deel

De eerste Metroid Prime werd oorspronkelijk uitgebracht in 2002 voor de GameCube. Twee jaar later kreeg de game en vervolg genaamd Metroid Prime 2: Echoes. Deze game is beschikbaar voor de Wii en de GameCube. Het laatste deel Corruption, is alleen voor de Wii. Een vierde deel is nog steeds in ontwikkeling voor de Nintendo Switch.
Of de geruchten waar zijn moeten we nog afwachten. Je kan in ieder geval wel al genieten van de nieuwe Metroid Dread op de Nintendo Switch.