Meta krijgt nu ook concurrentie van Sony

News
woensdag, 30 november 2022 om 14:30
sony mocopif1669812664
Meta wil na Facebook nu de wereld overnemen met de Metaverse. Het bedrijf krijgt daar nu alleen concurrentie in van Sony.
De bedoeling van de Metaverse is om mensen over de hele wereld bij elkaar te krijgen door middel van virtual reality en augmented reality. Dat is ook één van de redenen waarom Oculus is overgenomen door Meta, omdat het bedrijf voorliep op het gebied van virtual reality-brillen.
Het is alleen niet altijd even fijn om een grote en vrij lompe VR-bril op te zetten. Daarom heeft Sony nu Mocopi aangekondigd - een portable en lichtgewicht motion capture system. Via Mocopi kan je een digitale avatar besturen voor Metaverse-applicaties, waaronder VR Chat.

Hoe werkt Sony’s Mocopi?

Het systeem werkt door middel van zes tracking tags, kleine apparaatjes die 3,2 centimeter groot zijn en via Bluetooth worden verbonden via een Android of iOS app. De tags moet je plaatsen op je hoofd, heup, beide enkels en beide polsen, zodat de relevante data doorgestuurd kan worden naar de Metaverse-applicatie in kwestie.
De tracking tags is het enige wat je nodig hebt, waardoor het hele systeem een stuk meer portable is dan concurrerende systeem. Je hoeft ten eerste al geen VR-bril mee te slepen, maar je hebt ook geen base station nodig en de tags zelf wegen maar acht gram per stuk. Mocopi wordt gelanceerd in januari 2023 en krijgt een prijs van 49,500 Yen, omgerekend ongeveer 344 euro.