Max Verstappen is gewaarschuwd: "Je wordt een doelwit"

News
woensdag, 30 november 2022 om 15:30
max verstappen gp belgie 2022f1662032577
Max Verstappen is dit seizoen met overmacht voor de tweede keer wereldkampioen geworden. Maar de Nederlander wordt nu wel gewaarschuwd door een voorganger.
Met maar liefst vijftien overwinning op zijn naam in 2022, heeft Max Verstappen met een voorsprong van 146 punten het kampioenschap gewonnen. Het was dan ook een stuk minder dan spannend dan het jaar ervoor en de Nederlander heeft nu echt laten hoe zien hoe dominant hij kan zijn.
Die dominantie komt alleen ook met nadelen. Eerder gingen al Sebastian Vettel en Lewis Hamilton Verstappen voor met meerdere kampioenschappen op een rij, met ongelukkige tegenstanders en fans als gevolg. Damon Hill, die het F1-kampioenschap van 1996 won, waarschuwt Verstappen nu ook in de F1 Nation Podcast.

“Niet iedereen houdt van een winnaar. De andere teams willen je neerhalen, je wordt dus een doelwit. Het kan verbijsterend voor je zijn dat andere mensen niet met je meevieren als je het goed doet in de Formule 1. Max heeft dat dit jaar al een beetje meegemaakt, hij is uitgedaagd om te zien of er zwakke plekken zijn.”

Concurrentie voor Verstappen

Het is bovendien geen uitgemaakte zaak dat Red Bull Racing weer dominant zal zijn in 2023. Ferrari heeft teambaas Mattia Binotto laten gaan en komt komend seizoen met een nieuwe leider, terwijl Mercedes grote stappen heeft gezet om het gat te dichten. Bovendien zal Mercedes met een nieuw concept voor de auto komen.
Daar komt ook nog eens bij kijken dat Red Bull een straf opgelegd heeft gekregen van de FIA. Het team zou voor komend jaar al minder windtunneltijd krijgen, maar voor de straf wordt dat nog minder. Daardoor zal het lastiger worden voor het team om upgrades te maken voor de auto.