Meta heeft nieuwe Quest 3 VR-bril aangekondigd

News
vrijdag, 02 juni 2023 om 13:30
meta quest 3 vr brilf1685701068
De Quest line-up van Meta wordt weer een stukje groter. Het techbedrijf heeft namelijk de Meta Quest 3 VR-bril aangekondigd, inclusief de prijs voor het apparaat.
De laatste jaren heeft Meta veel geïnvesteerd in Virtual Reality en de Metaverse. Het was dan ook de reden voor het bedrijf om een naamsverandering door te voeren van Facebook naar Meta. Om die strategie nu verder door te voeren is er een nieuwe VR-bril aangekondigd: de Meta Quest 3.
De Quest 3 krijgt flink wat veranderingen ten opzichte van het vorige model. Zo zal de VR-bril een hogere resolutie krijgen, een krachtigere chipset die in samenwerking met Qualcomm is gemaakt en ondersteuning voor Meta Reality.
Laatstgenoemde is een technologie waarmee ‘de fysieke wereld naadloos te mengen is met de virtuele wereld’. Kortom, het is Meta’s term voor Mixed Reality, dat een grote rol moet spelen in de Metaverse.

Slanker en duurder

Volgens Meta zal de Quest 3 ook een stuk comfortabeler en slanker zijn dan de Quest 2. De nieuwe VR-bril zou een 40 procent slanker profiel hebben, waardoor je nek een stuk minder gewicht hoeft te dragen op je hoofd. De nieuwe VR-bril is wel een stukje duurder, met een prijskaartje van 500 dollar. De Meta Quest 3 moet in de herfst verschijnen.
Door de verschijning van de nieuwe VR-bril zal de prijs van de Meta Quest 2 wel dalen. Vorig jaar heeft Meta aangekondigd dat er een prijsverhoging voor het apparaat kwam, maar die verhoging wordt nu weer teruggedraaid.

Populair Nieuws