F1 22 driver ratings aangepast, Verstappen nu echt aan kop

News
maandag, 22 augustus 2022 om 16:30
f1 22 baku 10 3840x2160f1656325416
In F1 22 hebben alle coureurs bepaalde cijfers gekregen op lancering. Ontwikkelaar Codemasters heeft de driver ratings nu aangepast op basis van de prestaties dit jaar, waardoor Max Verstappen nu echt aan de leiding gaat.
Ieder jaar worden de coureurs in de Formule 1 games beoordeeld op basis van hun ervaring in de sport, hun racecraft, hoe oplettend ze zijn en hun algehele snelheid. Die cijfers worden bij lancering gegeven, maar natuurlijk kan er veel veranderen tijdens een seizoen. Zo waren de prestaties van Lewis Hamilton aan het begin van het seizoen bijvoorbeeld niet denderend, terwijl hij de laatste paar races weer de legendarische coureur is zoals we hem kennen.
Codemasters heeft daarom besloten om de driver ratings aan te passen, op basis van de prestaties die dit jaar zijn neergezet. Zo is de awareness van Max Verstappen met twee punten verhoogd en zijn pace met één punt. Daardoor stijgt hij naar een algehele rating van 95 en is hij de beste coureur in F1 22.

Stijgers en dalers in F1 22

Een andere coureur die indruk heeft gemaakt op Codemasters is George Russell. Dankzij zijn goede prestaties is zijn rating met twee punten gestegen en staat hij nu op plaats drie in de ranglijst. Charles Leclerc is juist in rating en plaats gezakt en staat nu met 91 op de vierde plek. In totaal hebben zes coureurs een hogere rating gekregen en zes coureurs een lagere rating. Nicholas Latifi staat onderaan de lijst met een rating van 69.