Met deze nieuwe iOS-functie bescherm je je iPhone tegen dieven

News
zondag, 07 januari 2024 om 11:30
Eerder deze week bracht Apple een nieuwe bètaversie van iOS 17 uit. In deze versie zit een handige functie die het dieven een stukje moeilijker maakt. Door deze functie kunnen zij namelijk niet meer zomaar een iPhone ontgrendelen, ook als ze de toegangscode weten.
De nieuwe functie heet Apple Secure Device Protection. Wanneer deze veiligheidsfunctie aanstaat kunnen bepaalde functies alleen nog gebruikt worden met de Face ID-gezichtsherkenning of de Touch ID-vingerscan. Hierdoor kunnen dieven niet zomaar bestanden wissen, de verloren-modus aan- en uitzetten en wachtwoorden gebruiken in de iCloud-sleutelhanger.

Wachtwoord Apple ID veranderen moeilijker

Bovendien wordt het wanneer deze nieuwe functie aanstaat moeilijker om een Apple ID-wachtwoord te veranderen. Wanneer je namelijk niet op een bekende locatie bent, zoals je huis of kantoor, moet je een uur wachten voor je je wachtwoord kunt veranderen. De wachttijd geldt ook wanneer je je toegangscode wilt veranderen of de ‘Zoek Mijn’-functie wilt uitzetten. Wanneer het uur erop zit kun je deze zaken nog steeds niet zomaar veranderen: je moet dan namelijk weer Face ID of Touch ID gebruiken.
Apple Secure Device Protection is dus al toegankelijk in de nieuwe bètaversie van iOS 17.3, die afgelopen woensdag werd uitgerold voor ontwikkelaars. Vooralsnog werkt de nieuwe functie alleen op iPhones. In de bètaversie is ook een nieuwe functie voor Apple Music toegevoegd: het samenwerken met anderen aan playlists op de streamingdienst.
Wanneer iOS 17.3 officieel wordt uitgerold is nog niet bekend. De bètaversie zorgde er eerder deze week voor dat sommige iPhones niet meer opstarten. Apple heeft daarom voor nu de update ingetrokken.