Google Pay binnenkort beschikbaar voor ING-klanten

News
zondag, 07 januari 2024 om 12:00
Goed nieuws voor ING-klanten die graag gebruik willen maken van Google Pay: het wachten zit er (bijna) op. ING laat namelijk op X weten dat klanten van de bank vanaf volgende maand met Google Pay kunnen betalen.
Vorig jaar mei liet ING op X al weten te kijken naar de mogelijkheid van betalen via Google Pay. Nu het ondertussen al 2024 is vroeg X-gebruiker @pitbullxp afgelopen vrijdag zich af of er al een update is. Daarop antwoordde ING het volgende: ‘’Eind februari zal Google Pay eindelijk beschikbaar worden. Meer informatie hierover zullen we binnenkort bekend maken en communiceren.’’

Google Pay toch niet in februari voor ING-klanten?

Een precieze datum gaf het X-account van de bank niet. Overigens blijkt uit een latere tweet van de bank dat het nog niet helemaal zeker is dat Google Pay ook daadwerkelijk eind februari beschikbaar wordt. @pitbullxp had diens vraag namelijk ook voorgelegd aan de online klantenservice, volgens wie de informatie niet klopt. ‘’Achteraf had ik nog niks mogen zeggen omdat we nog even moeten zien of de aangegeven datum van eind februari daadwerkelijk haalbaar is. Maar het komt er wel aan,’’ aldus ING.
Google Pay is vergelijkbaar met Apple Pay, dat al langer ondersteunt wordt door ING. Het grootste verschil tussen de twee diensten is dat Apple Pay alleen beschikbaar is op Apple-apparaten, terwijl Google Pay op zowel Android als iOS werkt. Google Pay is sinds 2020 beschikbaar in ons land, maar kon aanvankelijk alleen gebruikt worden door klanten van Bunq, Revolut en N26. Inmiddels kunnen ook klanten van grotere banken, zoals ABN Amro en de Rabobank, de dienst gebruiken.