Mercedes komt met opmerkelijk excuus aan de fans

News
maandag, 13 maart 2023 om 14:00
george russell mercedes w14 gp bahrein 2023f1678439174
Het nieuwe F1-seizoen is niet bepaald begonnen zoals Mercedes had gehoopt. Maar het team komt nu al meteen opmerkelijk excuus aan de fans door middel van een open brief.
Lange tijd is Mercedes het dominante team in de Formule 1 geweest. Acht jaar op rij heeft Mercedes de constructeurstitel gewonnen en daarmee een nieuw record behaald. Maar sinds vorig jaar moet het team wennen aan een andere rol, aangezien Red Bull Racing nu de dominante partij is.
Dat wennen gaat alleen niet zo makkelijk. Al na de eerste Grand Prix zeiden Toto Wolff en George Russell dat Red Bull dit seizoen alle races gaan winnen. Daarnaast lijkt het team nu ook nog eens voorbijgestreefd te zijn door Aston Martin, dat haar motoren en meerdere onderdelen koopt van Mercedes.
Dat is blijkbaar reden genoeg om een open brief te publiceren aan de fans, waarin er excuses wordt gemaakt voor de auto die dit jaar op de baan staat. Volgens Mercedes ‘deed Bahrein pijn voor het team en de fans’, maar zal er geen zondebok worden gezocht. Ook zal het team ‘niet in paniek raken of overhaast reageren’, wat een opmerkelijke uitspraak is in een open brief na één race in een lang seizoen.

Pijnlijk brief voor Mercedes-engineers

De brief zal ook niet fijn zijn voor de engineers die aan de auto hebben gewerkt. Het is duidelijk dat het probleem van de W14 bij de aerodynamica ligt en zij worden door de brief nu helemaal onder de bus gegooid. Vorig jaar noemde Wolff de W13 al over de teamradio een ‘shitbox’, terwijl George Russell in dezelfde race op het podium stond.
Daarnaast zijn er ook geruchten dat er direct na de race spoedoverleg is geweest bij Mercedes en dat er een ultimatum is gesteld voor technisch directeur Mike Elliott. Als dat waar is, dan is er wel degelijk paniek bij het team.