Kost situatie bij Mercedes technisch directeur de kop?

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 10:30
george russell mercedes w14 gp bahrein 2023f1678439174
Het 2023-seizoen is niet begonnen zoals Mercedes had gehoopt. De situatie bij het team is nu zo erg, dat het mogelijk zelfs de kop kost van technisch directeur Mike Elliott.
Vorig jaar kwam Mercedes thuis van een koude kermis. Hoewel de W13 er revolutionair en baanbrekend uitzag op papier, was de auto niet zo sterk in de praktijk. Daardoor zei Toto Wolff aan het einde van het seizoen dat het concept voor de auto compleet geschrapt zou worden en ze van voor af aan zouden beginnen.
Maar dit seizoen is Mercedes gekomen met de W14, een evolutie op het concept van vorig jaar. En net zoals vorig jaar komt Mercedes niet in de buurt van de top. Sterker nog, Wolff denkt dat het gat met Red Bull Racing is verdubbeld en misschien wel verdrievoudigd. Daardoor ligt het hoofd van technisch directeur Mike Elliott nu op het blok, zo meldt Formu1a.uno.
De man die verantwoordelijk is voor de auto heeft naar verluidt de wind van voren gekregen tijdens een lange vergadering na de GP van Bahrein. Ook heeft de Elliott een ultimatum gekregen om de auto een succes te maken. De topman zelf gelooft dat het huidige concept de enige weg naar voren is.

“We hebben veel werk verricht het afgelopen jaar en naar andere oplossingen gekeken. Maar we blijven terugkomen bij dit concept, omdat het degene is die ons het meeste voordeel oplevert.”

Pijnlijk besef voor Mercedes

Het gat met Red Bull Racing na de eerste race is pijnlijk voor het voorheen zo succesvolle team, maar het feit dat Aston Martin het team is voorbijgestreefd is nog veel pijnlijker. De equipe van Lawrence Stroll koopt namelijk de motor, schakelbak en rear suspension bij Mercedes. Het is dus duidelijk dat het niet ligt aan het materiaal van Mercedes, maar puur aan de aerodynamica.