Hamilton teleurgesteld dat Mercedes niet naar hem heeft geluisterd

News
woensdag, 08 maart 2023 om 15:30
lewis hamilton gp bahrein 2023f1678279880
Mercedes lijkt een zwaar jaar voor de boeg te hebben, met een auto die niet goed presteert. Lewis Hamilton is teleurgesteld dat het team niet naar hem heeft geluisterd om de problemen op te lossen.
Na de pre-season test zat het er al een beetje aan te komen, maar de Grand Prix van Bahrein was een pijnlijke race voor Mercedes. Afgelopen weekend werd het namelijk ‘officieel’ duidelijk dat het team een flinke achterstand heeft op Red Bull Racing en ook nog eens voorbij is gestreefd door Aston Martin.
De coureurs lijken daardoor nu al geen hoop meer te hebben op de titel. Volgens George Russell zou het zelfs niet vreemd zijn als Red Bull elke Grand Prix dit jaar wint. Lewis Hamilton kijkt ondertussen meer naar het eigen team en waar het fout is gegaan, zo vertelt hij in gesprek met de BBC.

“Vorig jaar heb ik het team alle problemen verteld die ik had met de auto. Ik heb genoeg Grands Prix gereden om te weten wat een auto nodig heeft en wat niet. Nu gaat het om verantwoordelijkheid nemen en zeggen: ‘we hebben niet naar je geluisterd en nu staan we niet waar we horen te staan´.”

Hamilton ervaren met mindere auto’s

Het lijkt er voor velen nu op dat de zevenvoudig wereldkampioen sinds vorig jaar voor het eerst te kampen heeft met een auto die niet op topniveau presteert. Tussen 2014 en 2020 hebben Mercedes immers de sport gedomineerd en in 2021 ging de strijd tot aan de laatste ronde van de laatste race.
Maar Hamilton heeft eerder in zijn carrière al slechtere auto’s meegemaakt, zo vertelt hij ook in de podcast. “Ik heb veel van dit soort auto’s gehad, zoals bijvoorbeeld in mijn McLaren-dagen.” Het was zelfs de reden voor de Brit om te vertrekken bij het team en de destijds opmerkelijke overstap te maken naar Mercedes.

Populair Nieuws