Wolff wil Verstappen dolgraag bij Mercedes: "Het moet gebeuren"

News
donderdag, 28 maart 2024 om 7:00
max verstappen pre season test bahrein 2024f1708590880
Eerder dit seizoen doken er ineens geruchten op dat Max Verstappen mogelijk een overstap zou maken naar Mercedes. Teambaas Toto Wolff wil daar nu dolgraag een werkelijkheid van maken en de Nederlander staat bovenaan zijn verlanglijstje.
Voorafgaand aan het seizoen zou een overstap van Max Verstappen naar Mercedes direct naar het land der fabeltjes zijn verwezen. Maar toen Lewis Hamilton besloot om te vertrekken naar Ferrari, was er plotseling een gat bij het team en vervolgens begon er een chaotische, interne machtsstrijd bij Red Bull Racing. Verstappen dreigde zelfs met een vertrek als Helmut Marko geschorst zou worden.
De rust lijkt voorlopig teruggekeerd bij het Oostenrijkse team, maar Toto Wolff ruikt bloed en laat niet los. De teambaas is namelijk op zoek naar een nieuwe coureur en Verstappen staat met stip bovenaan zijn verlanglijstje. En als het niet meteen kan, dan voor een ander seizoen, zo laat Wolff weten in gesprek met Fox Sports Australia.

“Het is het soort relatie dat op een gegeven moment moet gebeuren. Maar we weten nog niet wanneer. Ik bedoel, je ziet wat voor prestaties hij levert.”

Andere opties voor Mercedes

Als Verstappen niet de overstap maakt voor 2025, dan heeft Wolff een aantal andere opties op het oog. Zo ziet de teambaas Fernando Alonso en Carlos Sainz ook als een ideale teamgenoten voor George Russell. Daarnaast hint de Oostenrijker ook naar Mercedes-junior Kimi Antonelli, die momenteel uitkomt voor Prema Racing in de Formule 2.