Meerdere onaangekondigde Xbox films en series in de maak

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 15:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
De laatste tijd zijn game-adaptaties erg populair, met onder andere The Last of Us en The Super Mario Bros. Movie. Xbox is ook druk bezig met films en series, inclusief een aantal onaangekondigde projecten.
Lange tijd hebben gameverfilmingen een slechte reputatie gehad in Hollywood. De films die dan ook werden gemaakt, hadden soms weinig met de game in kwestie te maken, op de naam na. En andere keren was er simpelweg geen budget om het bronmateriaal eer aan te doen.
Maar na een aantal succesvolle projecten zijn films en series die gebaseerd zijn op games ineens helemaal hot. Zo wordt er door veel productiehuizen flink geïnvesteerd in game-adaptaties en dat geldt ook voor Microsoft. Volgens Matt Booty, de baas van Xbox Game Studios, zijn er namelijk meerdere projecten in de maak die nog niet zijn onthuld. Dat zegt hij in gesprek met The Hollywood Reporter.

“We zijn met wat andere dingen bezig waar ik het nog niet over kan hebben. Die zijn nog niet publiekelijk aangekondigd. Maar er is een hoop waar we aan werken.”

Veel films en series al in de maak

Naast de onaangekondigde projecten zijn er daarnaast een hoop adaptaties die Microsoft al wel heeft bekendgemaakt. Zo komt er een tweede seizoen van Halo, er wordt gewerkt aan een Minecraft-film met niemand minder dan Jason Momoa in de hoofdrol, er zijn Gears of War-projecten in de maak en dan is er nog de Fallout serie van Amazon Studios. Genoeg om naar uit te kijken dus!