De Minecraft Movie heeft eindelijk een releasedatum gekregen

News
donderdag, 06 april 2023 om 12:00
minecraftf1614349457
Er wordt al lang gewerkt aan een film over de iconische game Minecraft. Er lijkt nu eindelijk schot in de zaak te zitten, want Warner Bros. heeft een releasedatum voor de Minecraft Movie aangekondigd.
Sinds de early access release in 2009, is Minecraft niet meer weg te denken uit het gamelandschap. Zelfs na al die jaren is Minecraft nog steeds één van de meest gespeelde games van het moment, mede dankzij de stroom aan updates die voor de game uitkomen. Zo is er vorige week nog een grote Dungeons & Dragons update aangekondigd.
De franchise is zelfs zo populair dat Warner Bros. al een tijdje plannen heeft om er een film van te maken. Die plannen zijn er alleen al tien jaar lang en het project lijkt niet op te schieten, met meerdere regisseurs die zijn aangenomen en vervolgens weer zijn vertrokken.
Nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te zitten. Warner Bros. heeft namelijk een releasedatum aangekondigd voor de Minecraft Movie: 4 april 2025. Dat meldt The Hollywood Reporter. Ook wordt met de aankondiging een nieuwe regisseur bekendgemaakt. Jared Hess staat aan het roer, die eerder verantwoordelijk was voor Napoleon Dynamite en Nacho Libre.

Wie gaat in de Minecraft Movie spelen?

Hoewel de regisseur nu bekend is, is er nog niet veel bekend over de cast van de film. De enige naam die aan het project is verbonden, is niemand minder dan Jason Momoa. Welke rol hij precies gaat spelen, zoals misschien protagonist Steve, is nog niet bekend.
Voor liefhebbers van Minecraft komt er binnenkort ook een nieuwe game uit. Minecraft Legends is een strategische game die zich afspeelt in de bekende blokkenwereld en verschijnt op 18 april.