Meerdere HBO Max series verdwijnen van de dienst

News
donderdag, 14 juli 2022 om 13:30
hbo maxf1650354911
HBO Max is nog maar een paar maanden in Nederland, maar kijkers lopen er nu al tegenaan dat er series van de dienst verdwijnen. Het gaat om een aantal bekend series. Dat ze verwijderd worden heeft te maken met het aanstaande samenvoegen van HBO Max en Discovery+.
In de afgelopen weken ontdekken meerdere HBO Max-abonnees dat er ineens series van de dienst verdwijnen. Het gebeurt in veel gevallen vrij plotseling. Van één serie, The Bridge, was zelfs beloofd dat the tweede seizoen deze maand op de dienst zou komen, maar in plaats daarvan is de serie helemaal verdwenen.
Op Twitter vragen kijkers waar de series gebleven zijn en het blijkt dat deze verwijderd worden in verband met het samengaan van HBO Max en Discovery+. Deze fusie heeft verschillende gevolgen voor het aanbod van HBO Max. In veel Europese landen, waaronder Nederland worden, bijvoorbeeld geen Originals meer gemaakt om kosten te besparen.

Komen de verdwenen series nog terug?

Tot de verdwenen series horen onder andere The Informant, The Bridge, Strike Back en The Brink. Een kijker vraagt zich af of deze series nog terug gaan komen naar HBO Max. Helaas kan het Nederlandse team van de dienst daar op het moment geen antwoord op geven.
Op den duur is het de bedoeling dat Discovery+ en HBO Max één grote streamindienst gaan worden. In het totaalplaatje zal het aanbod van beide dan ook flink groeien, ook al lijkt dat momenteel ten koste te gaan van een aantal series. Wanneer HBO Max en Discovery+ definitief samengaan is nog niet duidelijk.