Peaky Blinders-maker gaat serie over Ferrari maken

News
donderdag, 14 juli 2022 om 14:00
ferrari g4a6c008f9 1920f1657798771
Als er één auto-fabrikant legendarisch is, dan is het wel Ferrari. Het verhaal van oprichter Enzo Ferrari is voor velen alleen onbekend, dus gaat Peaky Blinders-maker Steven Knight daar nu een serie over maken.
Nu Peaky Blinders erop zit, op een film als afsluiter na, heeft bedenker Steven Knight tijd voor andere projecten. Wat de creatieve geest precies gaat doen is nu ook bekend. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Knight een serie voor Apple TV+ gaat maken over Enzo Ferrari.
Enzo Ferrari is niet alleen de oprichter van het Scuderia Ferrari Grand Prix racing team en het automerk, maar hij was zelf ook een coureur. Ferrari heeft een interessant leven geleid, waar Steven Knight graag meer over wil vertellen.

Dramatisch gedeelte uit het leven van Ferrari

Enzo Ferrari is 90 jaar oud geworden en de serie zal niet over zijn hele leven gaan. De Apple TV+ show gaat zich namelijk richten op vijf jaar van het leven van de entrepreneur en coureur, tussen 1956 en 1961. Dat is een periode waarin Ferrari met veel tegenslagen te maken kreeg
Steven Knight krijgt voor het schrijven van de serie hulp van de Italiaanse regisseur Stefano Sollima en het verhaal is geïnspireerd door de biografie Ferrari Rex van Luca Dal Monte.

Populair Nieuws