HBO Max en discovery+ worden samengevoegd tot één streamingdienst

News
maandag, 11 april 2022 om 13:00
hbo maxf1650354911
De concurrentie onder de streamingdiensten is moordend, dus het is niet zo gek dat de bedrijven achter de diensten alles op alles zetten om eruit te springen. Zo ook WarnerMedia en Discovery, de bedrijven achter respectievelijk HBO Max en discovery+. De bedrijven hebben zich samengevoegd tot één bedrijf: Warner Bros. Discovery. Dit heeft natuurlijk de nodige gevolgen voor hun bestaande streamingdiensten.
Behalve de bedrijven zelf worden in de toekomst ook hun streamingdiensten samengevoegd tot één streamingdienst. Wie alleen op één van de twee diensten is geabonneerd, krijgt er zo een grote bibliotheek bij. Zo is straks content van onder andere Warner Bros. Entertainment, HBO Max Originals, Cartoon Network, Discovery Channel, Eurosport, TLC en Animal Planet onder één dak te vinden.
Wanneer de samenvoeging plaatsvindt is nog niet bekend, maar naar verwachting is de fusie binnen enkele maanden rond. Het nieuwe mediabedrijf is ook van plan om een tussenoplossing aan te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een bundel van abonnementen op de twee streamingdiensten die voordeliger is dan twee losse lidmaatschappen. In de nabije toekomst zal hier meer informatie over naar buiten worden gebracht.

Wat gaat de nieuwe streamingdienst kosten?

Of de samenvoeging ook invloed heeft op de prijzen van de al bestaande streamingdiensten is nog niet bekend. HBO Max wist een hoop Nederlanders te overtuigen om een abonnement te nemen door een levenslange korting aan te bieden. Op het moment dat dit aanbod geïntroduceerd werd, was het al bekend dat WarnerMedia en Discovery zouden gaan fuseren, dus het lijkt erop dat deze korting wel blijft gelden.
Ben je er nog niet over uit of een abonnement op HBO Max iets voor jou is? Lees dan nu onze review.