'Meer PS5 voorraad verschijnt zeer snel'

News
donderdag, 19 mei 2022 om 9:30
playtation 5 studiof1605864992
Goed nieuws voor iedereen die nog geen PlayStation 5 heeft. De PS5 voorraad moet de komende maanden sterk gaan verbeteren. De bedankjes daarvoor mogen bij AMD neergelegd worden, want de chipmaker heeft een nieuwe chip in ontwikkeling die de console goed kan gebruiken.
De komende tijd moet de PS5 een stuk beter voorradig zijn dankzij de nieuwe AMD-chip. Zuby Tech meldt op Twitter dat de situatie rondom de PS5 voorraad op zeer korte termijn kan verbeteren. Doordat de massaproductie van de AMD Ryzen 7 6800U begonnen is, komen er ineens veel meer chips vrij die de PS5 kan gebruiken.
PlayStation 5 moet deze nieuwe chip gaan gebruiken volgens de laatste geruchten. Het zou een nieuw model van de PlayStation 5 betreffen die onder de kap qua prestaties vrijwel identiek is. Het ziet er naar uit dat dit het model is dat vorige week al in Japan geregistreerd werd door Sony.
Verwacht wordt dat de technische kracht van de nieuwe PS5 variant niet veel verschilt van de huidige modellen. De naam van het nieuwe model "CFI-1200" wijkt het meest af. Voorheen kregen PS5 modellen een "CFI-11XX" label. De verandering is voornamelijk om aan te geven dat deze PlayStation 5 consoles gemaakt worden met de nieuwe chipset.
pexels kerde severin 5961216f1633603917

De PS5 voorraad wordt eindelijk beter

Eerder gingen er al geruchten dat Sony aan een herziende versie van de console zou werken op basis van een nieuwe chipset. Het doel hiervan was om de console beter voorradig te maken en het ziet er naar uit dat Sony's plannen geen vertraging hebben opgelopen. In het tweede kwartaal van dit jaar zou de herziende versie namelijk in productie moeten gaan.
Wanneer we de nieuwe versie van de console daadwerkelijk op de markt zien verschijnen is voor nu nog even gissen. Wel kan dit enorm snel gaan, zoals bij een eerdere vernieuwing van de PS5 al te zien was. In 2021 verscheen de CFI-1102A namelijk al een herziende versie die vrij kort na de productie in de schappen lag.

Populair Nieuws