Nieuwe PS5 geregistreerd door Sony

News
vrijdag, 13 mei 2022 om 14:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
Sony heeft een nieuw PS5-model geregistreerd in Japan. Dat klinkt heel spannend, maar het gaat niet om een volledig nieuw model zoals een PS5 Pro. Wel lijkt het mogelijk verband te houden met Sony’s pogingen om meer consoles te leveren.
De PS5 is nog altijd moeilijk verkrijgbaar, maar een nieuw PS5-model zou bij kunnen dragen aan de oplossing. Sony heeft namelijk een nieuw model geregistreerd met andere radiohardware, welke gebruikt wordt voor bijvoorbeeld Wi-Fi (via VGC). Het bedrijf heeft inmiddels goedkeuring van de Japanse autoriteit op dit gebied om het nieuwe model te produceren.
Sony zelf heeft niet gezegd wat het doel is van dit nieuwe model, dus het kan zijn dat het alleen maar om een stille upgrade gaat. Maar Sony heeft eerder aangegeven te kijken naar manieren om het chiptekort deels te omzeilen door de console intern aan te passen. Mogelijk is dat de reden voor de hardware-wijziging.
Dat zou ook overeenkomen met Sony’s doelen voor het aankomende jaar. Tegenover aandeelhouders heeft het bedrijf namelijk aangegeven dit jaar meer PS5-consoles te gaan leveren. Dit terwijl het chiptekort volgens Intel nog lang kan aanhouden.

‘PS5 Pro wel in ontwikkeling’

Dit nieuwe model mag dan geen PS5 Pro zijn, maar er bestaat een kans dat we daar in de komende maanden ook gelekte details over tegen gaan komen. Er zijn namelijk geruchten dat er wel degelijk een PS5 Pro in ontwikkeling is. Deze zou dan ergens in 2023 uit moeten komen.