'Live-action Harley Quinn serie in de maak'

News
vrijdag, 27 augustus 2021 om 10:00
suicide squadf1634628944
HBO Max lijkt een serie te gaan maken rondom Harley Quinn. Dit keer wordt het alleen geen animatieserie, maar een live-action variant waarin Margot Robbie de hoofdrol wederom moet gaan vertolken. Zo meldt Giant Freakin Robot.
Nadat Harley Quinn in de afgelopen twee jaar flink wat keren het witte scherm betoverde met Birds of Prey en The Suicide Squad, lijkt het er nu op dat Warner Bros nog veel meer grote plannen heeft voor het personage. Anonieme bronnen melden dat achter de schermen een live-action serie rondom het personage geschreven wordt voor HBO Max. Margot Robbie zou wederom de hoofdrol moeten spelen.
Het is een verrassend bericht, want eerder dit jaar leek Robbie voor nu wel even klaar te zijn met de rol. In een interview gaf ze aan dat ze even rust nodig had van het personage. Officieel is de actrice dan ook nog niet betrokken bij de serie, al heeft Robbie in het verleden wel al meerdere keren laten doorschijnen wel interesse te hebben in nieuwe projecten rondom de Clown Princess of Crime.
Tevens is het onduidelijk of James Gunn, regisseur van The Suicide Squad, betrokken wordt bij de serie. De regisseur die eerder ook al de Guardians of the Galaxy-films maakte, ontwikkelt namelijk ook al een serie rondom Peacemaker, John Cena's personage in The Suicide Squad. Mocht Gunn betrokken zijn bij de serie zou dat voor Robbie ook een extra reden kunnen zijn om voor de serie te tekenen.
birds of prey and the fantabulous emancipation of one harley quinn st 6 jpg sd low copyright 2019 warner bros entertainment inc photo credit jake giles netterf1581087989

Live-action Harley Quinn serie een beter idee?

Harley Quinn naar het zilveren scherm brengen lijkt voor Warner Bros de beste optie om nog meer met het personage te doen. In de afgelopen twee jaar bleek namelijk dat de voormalige vriendin van de Joker nog niet bepaald voor rendement zorgt in de bioscoop. De box-office cijfers van Birds of Prey vielen bijvoorbeeld best tegen.
Ook de cijfers van The Suicide Squad zijn nog niet bepaald denderend. Wel moet bij laatstgenoemde gesteld worden dat die film ook direct via HBO Max uitgebracht werd. Tel daarbij de coronapandemie op die invloed heeft op de cijfers en het is moeilijk te zeggen hoe de film het daadwerkelijk gedaan heeft qua opbrengst.