Maximale lengte TikTok-video’s verhoogd

News
dinsdag, 01 maart 2022 om 15:00
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok is bekend geworden met korte video’s, maar het platform lijkt niet altijd in die niche te willen opereren. De maximale lengte die een TikTok-video kan hebben wordt namelijk flink opgehoogd. Ze kunnen nu tot tien minuten duren.
Aanvankelijk konden TikTok-video’s maximaal één minuut duren. Maar het platform heeft duidelijk interesse in langere content. Vorig jaar werd de limiet al opgehoogd naar drie minuten, nu bevestigd een woordvoerder aan NBC News dat de limit nogmaals omhoog gaat, dit keer naar tien minuten.
Volgens de woordvoerder is TikTok ‘altijd bezig manieren te vinden om de TikTok-ervaring te verrijken’. Het bedrijf gaat in de komende tijd video’s van tien minuten wereldwijd uitrollen. Daarmee hopen ze ‘nog meer creatieve mogelijkheden van [hun] creators over de hele wereld te ontketenen’.
Het is niet duidelijk hoe lang de uitrol van het nieuwe maximum gaat duren. Het kan dus zijn dat je even geduld moet hebben voordat je zelf aan de slag kunt met lange video’s. Het is in ieder geval geen test, dus je kunt er wel op rekenen dat je de functie uiteindelijk krijgt.

Gaat TikTok concurreren met YouTube?

De nieuwe videolengte is een behoorlijke verhoging. Daarmee wordt het mogelijk om een hoop content te maken die eerder op andere platformen moest verschijnen, zoals YouTube (al is de limiet natuurlijk nog steeds limiterend vergeleken met YouTube’s onbegrensde videolengte). Opvallend is dat terwijl TikTok de tijdslimiet steeds verlengt, andere platformen zoals YouTube en Instagram juist steeds meer functies introduceren om korte TikTok-achtige content mee te maken.